Curriculum Vitae

 
Professional ​
info​​

Beeld zoeken en mooier maken, een pagina opmaken, een interieur ontwerpen, een binnenkijker maken, een interieur opnieuw passend maken en styling er op los laten. Kortom alles wat het oog streelt, fijn is om naar te kijken, het leven net iets mooier maakt daar werk ik graag aan mee. Als beeldproducer of als interieurstylist

Skills

Indesign

Sketchup

Wordpress

 

Werk​
ervaring

Januari 2001 tot heden            

Vanaf 2009 werk ik als freelance beeldproducer bij Santé, een glossy tijdschrift over gezondheid, food, beauty en psychologie.

Samen met de art director bepaal ik hiervoor de sfeer en het beeld, zowel hetgeen dat speciaal voor Santé geproduceerd wordt als het beeld dat bij stockbureau’s zoals Trunk Archive, Getty Images, Hollandse Hoogte aangekocht wordt. En ben ik bij de redactievergaderingen voor elk nieuw in te plannen nummer om ideeen aan te dragen, met name op het gebied van lifestyle, mode en reizen. Per nummer maak ik een moodboard. Voor de eigen producties brief ik de fotografen en de stylisten en zoek een geschikte modellen, en locaties of zorg voor de props in de studio. Soms begeleid ik de fotografie ter plekke en doe de styling van een aantal produkties, o.a foodprodukties.   

    

Daarnaast werk ik regelmatig voor het stylingbureau Kamer 465 dat gespecialiseerd is in interieurproducties. En geef ik woonworkshops  interieurstyling, en workshops waarbij ook geklust moet worden.

 

Op freelancebasis heb ik van januari 2004 tot oktober 2006 voor een door ANWB Media in de markt gezet glossy tijdschrift NU, de tijd van je leven, de functie van bureauredacteur vervuld. De redactie bestond uit een klein team van een hoofdredacteur, eindredacteur, bureau-redacteur en redactieassistent. Doordat het een klein team was, waren mijn werkzaamheden zowel het aansturen, briefen van andere freelancers voor tekst en fotografie en het redigeren van hun teksten als het zelf schrijven van teksten, het stylen en produceren van de binnenkijkreportage, het samenstellen en schrijven van een rubriek over Wonen, het produceren van een artikel over een shoppingroute door steden zoals Groningen, Arnhem en Breda.

 

Van december 2006 tot nu verzorg(de) ik meerdere lifestyleprodukties voor Ariadne at Home, Buitenleven, Reizen magazine en Kek en via vdBJ voor Rabo bank en Theodoor Gilissen Bankiers.

 

Naast bovenstaande projecten heb ik vanaf augustus 2001 ook op freelancebasis voor een kwartaal publiekstijdschrift, KEK, gewerkt. Hiervoor heb ik van meerdere modeproducties de styling gedaan. Daarnaast heb ik in de beginfase van het tijdschrift een groot aantal producties begeleid en gecoördineerd, uiteenlopend van interviews, rubrieken tot modefotoreportages; planningen gemaakt; teksten geschreven; tekstschrijvers/redacteuren en fotografen aangestuurd etc.

 

 

Februari 2000 tot 2007             

Eind februari 2000 heb ik  NN produkties  opgericht, een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in tekst- en foto-producties en drukwerkbegeleiding van met name consumentengerichte uitingen. Onder deze naam heb ik de producties en het drukwerk voor o.a. de kledingmerken MOMENT by MOMENT, MYST en KREYMBORG geregeld en begeleid. Vanaf het afstemmen van de inhoud met de opdrachtgever tot en met het drukwerkklaar maken en het controleren van litho’s en drukwerkproeven op lay-out, tekst, beeld en kleur. Met daarbij het opstellen van begrotingen, planningen van de totale projecten. Voor Kreymborg heb ik ook de fotoproductie o.a. op locatie in Ierland verzorgd en begeleid, met daaraan gekoppeld het uitzoeken van het beeld ed.

 

Tot dec. 2007 heb ik op projectbasis, intern bij opdrachtgevers, gewerkt:  o.a. voor GlaxoSmithKline, ABN AMRO en de NVM, TNO als traffic manager.

Voor het reclame bureau PlusPoint heb ik als trafficmanager de projecten voor de creatieven begeleid en gecoördineerd.

 

 

April 1997 – April 2000             

Werkzaam als P.R. en reclamecoördinator bij ModeDesign. De kledingmerken Sandwich, Stills en No No worden hier vanaf ontwerp tot aan uitlevering geproduceerd, waarbij het P.R.- en communicatiebeleid mijn belangrijkste taak was. 

 

Maart 1994 – Maart 1997            

Werkzaam als Account Manager bij Studio Hartlief.

Deze studio was gespecialiseerd  in het vormgeven en produceren van folders, magazines t.b.v. retailbedrijven, zoals o.a. V&D en Euretco.

Naast mijn taken als Account Manager, zoals het ontvangen en vertalen van briefings, het opstellen van begrotingen, het coördineren van diverse naast en achter elkaar lopende producties van magazines en het bijbehorende display-materiaal, verzorgde ik ook een aantal Art Direction taken zoals de lay-out bepaling, de fotografieplanning en –begeleiding, het gereed maken van magazines voor lithografie zowel op de conventionele manier als via DTP, het beoordelen van litho- en drukwerkproeven.

 

Febr. 1990 - febr. 1994             

Werkzaam als A.E. bij V&D warenhuizen te Amsterdam.

Aanvankelijk was ik medeverantwoordelijk voor alle zw/w advertenties van V&D, vanaf ontwerp tot aan plaatsing in de media. Door een interne reorganisatie werden mijn taken verder uitgebreid naar de full colour advertenties en folders, vanaf het afstemmen van de inhoud met de inkopers tot en met het drukwerkklaar maken en het controleren van litho’s en drukwerkproeven op lay-out, tekst, beeld en kleur.

 

Sept. 1987- jan. 1990                

Werkzaam als reclamecoördinator voor Intersport, een divisie van inkoopcombinatie Topkring, te Hoevelaken.

 

Languages

Engels

Frans

Duits

Opleidingen

H.T.S. voor de Confectie-Industrie ‘Mr. Koetsier’ te Amsterdam

Afstudeerrichting                Commercieel-economisch

                                                        (deze afstudeerrichting is gelijkgesteld met NIMA-A en NIMA-B)

 

Avondopleidingen

mei 2015                               Sketch UP

maart 2014                           Wordpress

april 2013                              Indesign CS4

2006                                       Bladen maken: Eindredactie'

                                                bij de School voor de Journalistiek te Utrecht

2002                                      Personeels- en vakbladen maken’ bij Forum te Utrecht

                                               Meubelstofferen bij Hout – en Meubileringscollege te                                                          Rotterdam

1992-1994                            Styling bij de Stichting Artemis